Ontmoetingen

De Witte Walvis is een veelzijdig schip. Een uniek schip, je vindt er geen tweede van. Dat zegt Jappie Uithof en hij kan het weten. Jappie is onze schipper op de Witte Walvis, een Lemsteraak uit 1901. De Witte Walvis is een unieke plek om elkaar te ontmoeten én om de samenwerking te versterken. Want als je ergens moet samenwerken, dan is het wel op een zeilschip en dan helemaal op een oude aak. Binnen Vereniging Achmea en Achmea gebruiken we de Witte Walvis ook om betekenisvolle ontmoetingen mogelijk te maken. En gesprekken te voeren over relevante thema's. Hieronder een aantal voorbeelden van vaardagen.

Afvaart vanuit Koudum

Start vanuit Koudum. Elkaar ontmoeten, beter leren kennen. Wind in de zeilen. Lunchen bij Omke Jan, een ‘boergondische’ ontmoetingsplek in Woudsend. Tijdens de lunch is er ruimte voor een presentatie of een inspirerende spreker met een verhaal over bijvoorbeeld innovatie, mobiliteit of klimaat. Vervolgens weer zeilen. En napraten.

Op bezoek bij De Gouden Boaiem

Start vanuit Koudum. Elkaar ontmoeten tijdens het zeilen op de Friese Meren. Op bezoek bij De Gouden Boaiem – een biologisch familiebedrijf dat Jerseykoeien houdt op een natuureiland bij Woudsend. Picknicken op het natuureiland. Inspirerende spreker erbij. Over boeren met natuurbehoud bijvoorbeeld.

Met een Fryske visser mee

Start vanuit Koudum. Elkaar leren kennen tijdens het zeilen. Dan een ontmoeting met Freerk Visserman van de Friese Bond van Binnenvissers die zich sterk maakt voor duurzaam herstel van de palingstand, een gezonde toekomst van de Friese binnenvisserij en goed natuurbeheer op het water. Een tocht met de fluistersloep van Freek langs de palingfuiken. Het verhaal van zijn leven als visser. Lunch met een broodje zelfgerookte paling.

Afvaart vanuit Muiden

Varen en voor Pampus liggen

Start vanuit Muiden. Elkaar ontmoeten, beter leren kennen. Wind in de zeilen. Lunchen op Forteiland Pampus met rondleiding. Tijdens de lunch is er ruimte voor een presentatie of een inspirerend verhaal van een spreker, over mobiliteit of klimaat bijvoorbeeld. Vervolgens weer zeilen. En napraten.

Afvaart vanuit Koudum en Muiden

Op het water nagaan hoe de vlag er bij hangt. Elkaar ontmoeten en (nader) kennismaken. Voor het creëren van een doorbraak in een team. Voor het bevorderen van diversiteit. Of voor het aanbrengen van collectieve focus. Als team onder elkaar of onder leiding van een gespecialiseerd bureau voor teamontwikkeling. Teambuilding met een lunch aan boord en de wind in de zeilen.