Ontmoetingen

De Witte Walvis is een veelzijdig schip. Een schip in topconditie voor een intensieve zeildag. Wij gebruiken de Witte Walvis binnen Vereniging Achmea en Achmea ook om betekenisvolle ontmoetingen mogelijk te maken. En gesprekken te voeren over relevante thema's. Hieronder een aantal voorbeelden van vaardagen.

Afvaart vanuit Koudum

De spreker gaat mee aan boord. Voor verdieping.

Start vanuit Koudum. Elkaar ontmoeten, beter leren kennen. Wind in de zeilen. Lunchen bij Omke Jan, een ‘boergondische’ ontmoetingsplek in Woudsend. Tijdens de lunch een inspirerende spreker met een verhaal over bijvoorbeeld innovatie, mobiliteit of klimaat. Vervolgens weer zeilen. En napraten.

Op bezoek bij De Gouden Boaiem

Start vanuit Koudum. Elkaar ontmoeten tijdens het zeilen op de Friese Meren. Op bezoek bij De Gouden Boaiem – een biologisch familiebedrijf dat Jerseykoeien houdt op een natuureiland bij Woudsend. Picknicken op het natuureiland. Inspirerende spreker erbij. Over boeren met natuurbehoud bijvoorbeeld.

Met een Fryske visser mee

Start vanuit Koudum. Elkaar leren kennen tijdens het zeilen. Dan een ontmoeting met Freerk Visserman van de Friese Bond van Binnenvissers die zich sterk maakt voor duurzaam herstel van de palingstand, een gezonde toekomst van de Friese binnenvisserij en goed natuurbeheer op het water. Een tocht met de fluistersloep van Freek langs de palingfuiken. Het verhaal van zijn leven als visser. Lunch met een broodje zelfgerookte paling.

Afvaart vanuit Muiderzand

Varen en voor Pampus liggen

Start vanuit Muiderzand. Elkaar ontmoeten, beter leren kennen. Wind in de zeilen. Lunchen op Forteiland Pampus met rondleiding. Tijdens de lunch een inspirerend verhaal van een spreker, over mobiliteit of klimaat bijvoorbeeld. Vervolgens weer zeilen. En napraten.

Afvaart vanuit Koudum en Muiderzand

Op het water een team worden

Start vanuit Koudum of Muiderzand. Elkaar ontmoeten en leren kennen tijdens het zeilen. We werken samen met gespecialiseerde bureaus voor teamontwikkeling. Voor het creëren van een doorbraak in een team. Voor het bevorderen van diversiteit. Of voor het aanbrengen van collectieve focus. Met een lunch aan boord en met veel plezier.