Privacy & Cookie Statement

Uw gegevens in vertrouwde handen
Vereniging Achmea beheert een ledenadministratie. Wij gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonlijke informatie en volgen hierin de relevante wetgeving waaronder de (Uitvoeringswet) Algemene Verordening Gegevensbescherming en Telecommunicatiewet. Uw rechten zijn in de wet geregeld. Zo mag u onder andere uw gegevens opvragen en veranderen als deze niet kloppen. Voor meer uitleg over uw rechten verwijzen wij u naar de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten).

Laat u het ons weten als u gebruik wilt maken van uw rechten? U vindt de contactgegevens op onze website. Stuur ons een brief of e-mail met een kopie van uw paspoort of ID-kaart mee. Wilt u uw Burgerservicenummer (BSN) en pasfoto alstublieft onleesbaar maken? Wij reageren binnen een maand na ontvangst van uw brief/e-mail.

Cookies
Vereniging Achmea maakt op deze site gebruik van cookies. Een cookie is een klein stukje informatie dat in de vorm van een bestand op uw computer of mobiele apparaat wordt opgeslagen. Hierdoor herkennen wij uw computer of mobiele apparaat bij een volgend bezoek. Wij plaatsen deze cookies om onze site goed te laten werken en te beveiligen.

U kunt cookies inschakelen, uitschakelen of beveiligen. Pas uw cookie instellingen aan om uw toestemming voor cookies in te trekken. U kunt cookies waarvoor u toestemming gaf ook verwijderen, pas hiervoor de instellingen van uw internetbrowser aan.

Google Analytics
Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. De inrichting van Google Analytics op deze website is in overeenstemming met de ‘Handleiding privacy vriendelijk instellen van Google Analytics’ van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar, en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU-US Privacy Shield dat “de fundamentele rechten beschermt van iedereen binnen de Europese Unie van wie persoonsgegevens worden overgebracht naar de Verenigde Staten”.

Contactformulieren en e-mail
Als u een contactformulier op de website invult of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Hebt u een vraag, tip of klacht over uw privacy?
Hoewel wij onafhankelijk zijn van Achmea, maken wij gebruik van de expertise van de Functionaris Gegevensbescherming van Achmea. Stuur een e-mail naar de Functionaris Gegevensbescherming van Achmea via privacymanager@achmea.nl. U kunt ook een brief sturen naar:

Achmea B.V.
t.a.v. de Privacy manager
Compliance
Postbus 866
3700 AW Zeist

Cookie

Soort cookie

Instelling

Doel/gevolgen

Categorieën (persoonsgegevens)

Geldigheidsduur cookie

Doorgifte persoonsgegevens

Actief vóór toestemming

_gat

Analytisch

Zeer weinig

Zoeksnelheid monitoren

Geen

10 minuten

N.v.t.

ja

_gid

Analytisch

Zeer weinig

Gebruikt om bezoekers te onderscheiden in Google Analytics

Geen

24 uur

N.v.t.

Ja

_ga

Analytisch

Zeer weinig

Bezoekersidentificatie

Geen

2 jaar

N.v.t.

Ja